top of page
  • Skribentens bildAnna Hedwall

Solbanor, slingscheman och en hållbar livsstil med Josef


Josef Sand, projektör på PLS Energy Systems.

Berätta om vad du arbetar med på dagarna! Jag är med i olika projektgrupper och projekterar PLS arbeten. Det innebär konkret att räknar ut vilka olika system och produkter vi ska använda oss av på bästa sätt. Ibland är jag även ute på plats för att planera hur monteringen ska fortskrida och struktureras.


Vilka drivkrafter har du och vad blir du motiverad av? En hållbar livsstil, både nu och i framtiden. Från det lilla privata och lokala till de stora systemen nationellt och globalt.


Vad gjorde att just PLS Energy Systems blev ditt val av arbetsgivare? Det finns många spännande utmaningar i branschen och PLS är på väg framåt med attraktiva lösningar för samhället. Arbetet ser jag som en möjlighet att aktivt bidra till omställning och mer grön energi.

För en som inte är insatt, hur skulle du beskriva PLS Energy Systems arbete med en mening?

PLS skapar förutsättningar för att samhället kan ställa om till förnyelsebar och hållbar energi.

Finns det några svåra ord, för någon som inte är insatt, som du använder i ditt dagliga arbete som du kan nämna och förklara?

String Layout/Slingschema - som är schemat för hur alla solpaneler ska kopplas samman.

Solbanediagram - som visar solens höjd över horisonten över årets alla säsonger.

Många av oss kommer in i ett så kallat ”flow” när vi gör sånt vi tycker är stimulerande och lagom utmanande. När känner du att du kommer in i ett flow och vad gör du då?

Jag tycker om metodiskt och ibland monotont arbete när jag får komma fram till ett bra tillvägagångssätt, både i Excel på kontoret och med kabeldragning på tak, och sedan fortsätta med den strategin och se hur resultatet blir bra och snyggt.

Vad intresserar dig mest inom energibranschen?

Att hitta system och innovationer som konkret tar bort koldioxidutläpp och ersätts med förnyelsebara och cirkulära energikällor.


Vi människor är mer än det vi arbetar med. Vad intresserar du dig för när du inte arbetar?

Jag gillar att bada i havet, tälta och semestra på Österlen. Jag tycker nästan lika mycket om att sitta inne i soffan och titta på en bra film med bra ljud och stor tv.


Har du några visdomsord, mantran eller liknande att dela med dig av?

Jag vill inte vara en produkt av vad andra förväntar sig av mig utan jag vill att det jag själv brinner för och värderar är det som formar mig och mina val allra mest.
Comments


bottom of page