top of page
  • Skribentens bildAnna Hedwall

Therese är proffs på att skapa rätt förutsättningar på vår arbetsplats


Therese sitter på en bänk och berättar om organisationsutveckling
Therese Karlsson, organisationsutvecklare på PLS Energy Systems

Berätta om vad du arbetar med på dagarna!


I min roll som organisationsutvecklare ser ingen dag likadan ut som den förra. Jag arbetar dels med ett av våra större EU-projekt, 2LIPP, men också med att skriva avtal och hitta nya sätt för att göra PLS bättre organisatoriskt. Mig hittar ni också hos 1745 och stiftelsen GREB.Vilka drivkrafter har du och vad blir du motiverad av?


Utveckling! Jag blir riktigt motiverad och peppad när jag får sätta tänderna i något och vrida och vända på det för att få ut det mesta möjliga. Skapandeprocesser utan för skarpa ramar där man tillåts tänka fritt är det som driver mig.Vad gjorde att just PLS Energy Systems blev ditt val av arbetsgivare?


Jag gillade höjden på innovationen som PLS jobbar med och ville helt enkelt vara en del av detta och den resan som PLS befinner sig på. Att det är ett litet bolag där det finns möjlighet till snabba beslut är också något jag uppskattade.För en som inte är insatt, hur skulle du beskriva PLS Energy Systems arbete med en mening?


PLS skapar möjligheter till hållbar energi, på riktigt.Finns det några svåra ord, för någon som inte är insatt, som du använder i ditt dagliga arbete som du kan nämna och förklara?


Ja, men ett par lite märkligare förkortningar förekommer ganska ofta. Man kan till exempel höra mig prata om "AFS:ar" vilket är en förkortning för Arbetsmiljöverkets författningssamling som kort och gott är lagtexter som styr hur man jobbar med arbetsmiljö. Jag pratar också ofta om "branding" vilket är ett begrepp på hur man som företag eller organisation jobbar med sitt varumärke för att tydliggöra det.Många av oss kommer in i ett så kallat ”flow” när vi gör sånt vi tycker är stimulerande och lagom utmanande. När känner du att du kommer in i ett flow och vad gör du då?


För att jag ska komma in i ett flow behövs hög musik och möjlighet att ostört få djupdyka i en fråga. Ett säkert tecken på att flow pågår är om det kommer toner från Rammstein från kontoret eller om jag sitt-dansar på min arbetsstol med headphones i öronen. Då är det bästa att låta bli att knacka på min dörr och istället fånga mig vid ett annat tillfälle.Vad intresserar dig mest inom energibranschen?


All potential! Branschen är under en riktigt spännande omställningsfas där vi på riktigt tar stora kliv mot en fossilfri framtid. Det är både motiverande och spännande.Vi människor är mer än det vi arbetar med. Vad intresserar du dig för när du inte arbetar?


Då hittar man mig allt som oftast i någon odling (oftast min egen), i naturen eller på ett dansgolv. Jag känner mig som lyckligast när jag får upptäcka världen och lära mig något nytt.Har du några visdomsord, mantran eller liknande att dela med dig av?


"Hur svårt kan det vara?!" och "Det gör inget om man blir rädd, bara man gör det ändå!" Dessa uttryck i kombination bäddar för fantastiska äventyr!Kommentare


bottom of page