top of page

Our work

Smart technology is the energy storage of the future

 

Our main purpose with our work is to contribute with a systems approach within the energy industry. We exist to ensure sustainably produced energy that balances the entire system. By combining energy parts that work together under the control of artificial intelligence, we achieve smart system technology now and for the future. Our collective expertise creates unique energy concepts in the form of parks, facilities and installations. In addition to on-site projects, we take initiatives in favor of development in research and innovation within the framework of energy efficiency and increased access to energy worldwide.

Lediga tjänster

Just nu söker vi systemutvecklare/programmerare

Läs annonsen här på LinkedIn eller nedan. 

Systemutvecklare/Programmerare

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Plats: Västra Götaland

 

Om tjänsten

 

Nu söker vi systemutvecklare/programmerare med ett brinnande intresse för teknik. I denna roll kommer du att arbeta med utveckling av mjukvaror till styrsystem i våra energilager och våra inbyggda system. Inom detta område finns möjlighet att jobba med diverse uppgifter, som till exempel UI och styrkoden för energilagret.

 

Programmeringen sker främst i C under Linux och innefattar utveckling av nya funktioner likväl som felsökning och verifiering av befintliga.
 

Det blir en del resor i jobbet till de olika energilagren, mestadels inom Västra Götaland, för testning och driftsättning.

 

Arbetslivserfarenhet

Vi ser gärna att du har jobbat som systemutvecklare, programmerare eller med Embedded Systems med minst 10 års erfarenhet. Du behöver även ha kunskaper inom el och elektronik.

 

Kvalifikationer

 

Du har relevant utbildning och erfarenhet inom mjukvaruområdet samt gärna ett kunnande inom el och elektronik. Du har erfarenhet med RS232, Mod-Bus, CAN-Bus, TCP-IP.  Vi ser gärna att du har erfarenhet inom flera av följande språk och tekniker C, PHP, JavaScript, Python. Det är en styrka om du har kunskaper i Visual studio, ASP.net, Xamarin APP utvecklingsverktyg.

 

  • B-Körkort, då resor förekommer.

  • Flytande svenska och engelska, i tal och skrift.

 

 

 

Vi ser gärna att du är:

 

Proaktiv, prestigelös och resultatinriktad som tar egna initiativ och är självgående med eget driv. Organiserad och har ett strukturerat sätt att arbeta på. Du behöver även vara affärsinriktad och förstå hur IT-lösningar påverkar företagets verksamhet och resultat.

 

Om ansökan

 

Vi rekryterar löpande så vi önskar att få din ansökan så snart som möjligt. Vill du veta mer så hör av dig via angivna kontaktuppgifter.

 

Fredrik Stigebrandt, teknisk chef

fredrik.stigebrandt@plsenergy.se

070-5102448

 

 

Om oss

 

PLS Energy Systems har ett långsiktigt mål om att lämna ett positivt avtryck i den gröna energiomställningen. Vi vill vara en pålitlig aktör som, utan prestige, förser världen med hållbar energi för en ljusare och renare framtid.

 

Därav har vi sedan starten 2018 en strävan efter att nå vår vision Saving our planet, piece by piece and person by person. Visionen innebär att vi är övertygade om att vi alla har något att bidra med som kan rädda vår jord och skapa en hållbar värld.

 

 

Vad vi gör

 

Vår affärsidé handlar om att lagra energi med hjälp av batterier, kostnadseffektivt och skalbart. På så sätt minskas påverkan på naturen, fossila utsläpp reduceras och vi kan klara omställningen till en mer hållbar energiförsörjning. Vårt uppdrag är att skapa innovativa energilösningar som håller över tid. Vårt arbetssätt innebär att vi undersöker och provar nya idéer som kan leda till cirkulär teknik.

 

Vi riktar oss till små och medelstora företag och industrier som också vill ta ansvar för en pålitlig och hållbar energiförsörjning. Våra koncept bygger på energilagring med batterier som containerförvaras. Vi har möjlighet att skapa dessa lösningar med både återbrukade och nya batterier. Parallellt med vår strävan att nå vår vision vill vi också skapa nytta i alla led. Vi vill vara resurssnåla genom hela värdekedjan för att kunna minimera vår miljöpåverkan och maximera våra lösningar.  

 

Våra värderingar

 

Vår personal är vår viktigaste tillgång. Våra värdeord är respekt, innovation, hållbarhet och säkerhet. Vi är mitt uppe i en expansionsfas och söker därför mer personal.

Our subsidiaries
powered by PLS Energy Systems

1745_bla _edited.png
GEP logga_transparent.png
ED-compact-light-bg-colour.png
Gislaved_primary-sRGB.png
Gislaved-Energy-transparent-background-for-powerpint-etc.png
ECRIS AB Logga_transparent.png
FOX logo-Color.png
GREB LOG RELEASED.png
Bengtsfors municipality_transparent.png
logo-light-bg-color.png
Peters Elservice new logo[69].png
bottom of page