top of page

PLS Energy Systems ställer ut på Energimässa

Vi ställer ut på Energimässan den 22-23 maj i Kista, Stockholm. Vi deltar utifrån vårt fokus på skalbar energilagring med batterier. Batterilager är vår specialisering där vårt främsta intresseområde är återbrukade batterier, även kallade second life batterier.

 

Mycket av det vi gör går under temat återbruk. Vi bygger just nu Gislaved Energipark som är en unik energipark i det småländska landskapet där återbruk och hållbarhet genomsyrar hela projektet. Energilagren med återanvända elbilsbatterier kombinerar vi med solkraft och elfordonsladdning i detta koncept, säger Mattias Svensson, vd på PLS Energy Systems.
Arbetet med Gislaved Energipark pågår löpande och ett färdigt resultat är förväntat om några månader. Just nu står tre av fyra energilager på plats och när det fjärde även levererats kan än mer kapacitet levereras till elnätet via Svenska kraftnäts stödtjänster.

 

Mattias fortsätter att berätta om pågående projekt.

 

Vi är även involverade i ett EU-projekt som också fokuserar på återbruk, vilket projektnamnet vittnar om; Second Life for Power Plants (2LIPP). Här finns ett stort hållbarhetsfokus då huvudsyftet är att undersöka hur föråldrade kraftverk kan förvandas till gröna energilager.

 


Leveransen av energilagret till 2-LIPP på Bornholm är pågående och än så länge finns containerramen som kommer att inrymma de återbrukade batterierna.

 


Läs mer om Gislaved Energipark via www.gep.nu.

 

Lär dig mer om EU-projektet 2LIPP här >>

 


 


För frågor kring energilagring kontakta:

 

Bengt Palmquist, CCO bengt.palmquist@plsenergy.se

+46705695270

 

 

 


Om Energimässan

 

Energimässan är Sveriges största mötesplats för alla som leder, utvecklar och effektiviserar framtidens energilösningar. Här tar du del av en mässa med över 250 högkvalitativa leverantörer och en heltäckande konferens med över 250 talare. Genom föreläsningar, workshops, nätverkande och paneldebatter sätts viktiga frågor i fokus. 

 

Exempel på talare & medverkande på konferensen 

 

  • Bo Normark, Industrial strategy executive EIT innoEnergy, med tema "Batterier i elnätet nu händer det även i Sverige!"


  • Anna Werner, VD Svensk Solenergi om "Energigemenskaper"

 

  • Per Eckemark från Svenska kraftnät om "Flexibilitet i energisystemets energi och elanvändning"

 

 

Läs mer om mässan här:  

www.energimassan.se 
bottom of page