top of page

Mattias Svensson ny vd för PLS Energy Systems

Mattias Svensson blir ny vd för PLS Energy Systems från och med 1 februari 2024. Med många år inom el- och energibranschen har Mattias parallellt utvecklat sitt intresse för utveckling, både på individnivå men även utifrån ett organisationsperspektiv.

Mattias Svensson, vd PLS Energy Systems


Berätta om din bakgrund inom energibranschen. 

 

Jag har arbetet i olika roller inom el- och energibranschen i hela mitt liv. På 90-talet började jag som servicetekniker som senare ledde till mer ansvar som teknisk chef, utvecklingschef och nu de senaste sex åren har jag varit teamchef på ett energibolag. I min senaste roll har det stora fokusområdet varit elnät och elproduktion av olika slag samt frågeställningar kring utmaningar som samhället står inför.   

 

 

Vilka är dina drivkrafter? 

 

De drivkrafter som alltid finns med mig är att förbättra olika flöden eller produkter. Jag har också en ambition om att minska slöseri och komma bort ifrån ”slit och släng-principen” för att istället arbeta fram resurseffektiva metoder och processer. En annan drivkraft hos mig är att få saker, organisationer eller personer att växa via exempelvis ett eget engagemang. Det ger mig energi tillbaka.

 

 

Hur ser närmaste framtiden ut som vd för PLS Energy Systems? 

 

Det ska bli väldigt spännande att via ett större perspektiv arbeta med cirkulär grön teknik och innovation av nya produkter och tjänster. Bolaget har en stor roll i arbetet med de utmaningar som vi står inför med större energibehov framöver och de klimatmål som vi ska uppnå. Jag tycker också att det ska bli väldigt kul att utveckla bolaget och personalen som idag arbetar för PLS Energy Systems.

 

 

Vilka utpekade fokusområden kommer att finnas för PLS Energy Systems under 2024?


Vi kommer att fortsätta med de fokusområden som PLS Energy Systems har arbetat fram genom att tillhandahålla innovativa energilösningar för energibranschen då behovet som finns är stort samt arbeta mot de klimatmål som vi har.Om PLS Energy Systems

PLS Energy Systems är sprunget ur ett batteriprojekt som initierades som ett samarbete mellan entreprenörerna Bengt Palmquist och Fredrik Stigebrandt. Samarbetet inleddes 2015 och blev startskottet för flera projekt inom energibranschen som slutligen samlades under namnet PLS Energy Systems 2018.


Läs mer om våra projekt här och om vår energipark Gislaved Energipark här >> www.gep.nu
bottom of page