top of page
  • Skribentens bildAnna Hedwall

Energiprincipen och energieffektivitet med Vicktor, vår nya kollega i teamet


Vicktor Lindberg, ansvarig energikomponenter PLS Energy Systems

Berätta om vad du arbetar med på dagarna!

Just nu lägger jag primärt min tid på våra produkter från vår partner FoxEss.

Vilka drivkrafter har du och vad blir du motiverad av?

Problemlösning genom att tänka lateralt.

Vad gjorde att just PLS Energy Systems blev ditt val av arbetsgivare?


Jag träffade min nuvarande kollega Daniel vid ett studiebesök och han var den första jag träffat som i sin yrkesroll kunde prata batterier och dess cellegenskaper på riktigt. Det ledde till ett långt möte med medgrundaren Fredrik, och efter att jag fått höra lite om PLS projekt och visioner så visste jag var jag ville jobba.


För en som inte är insatt, hur skulle du beskriva PLS Energy Systems arbete med en mening?

Oj, jag är lite för ny i bolaget för att kunna svara, men riktigt intressant med bredden.

Finns det några svåra ord, för någon som inte är insatt, som du använder i ditt dagliga arbete som du kan nämna och förklara?

PQ-mätning, även känt som Power Quality-mätning, är en process där olika aspekter av elektrisk kraftkvalitet mäts och analyseras.


Många av oss kommer in i ett så kallat ”flow” när vi gör sånt vi tycker är stimulerande och lagom utmanande. När känner du att du kommer in i ett flow och vad gör du då?


När jag kommer in i ett "flow" är det oftast när jag ägnar mig åt stimulerande men inte monotona uppgifter. Det kan vara när jag löser felsökning eller analyserar data. Jag skapar en fokuserad arbetsmiljö, stänger av distraktioner. Det ger mig en känsla av produktivitet och tillfredsställelse.


Vad intresserar dig mest inom energibranschen?


Allt, att bryta ner till energiprincipen och bygga upp. Genom att undersöka och förstå energiprocesser kan jag bidra till att optimera energianvändningen och hitta effektiva lösningar. Att upptäcka nya sätt att maximera energieffektivitet och främja hållbarhet är en central drivkraft för mig inom energibranschen.

Vi människor är mer än det vi arbetar med. Vad intresserar du dig för när du inte arbetar?

När jag inte arbetar ägnar jag mig åt något av alla projekt på hemmaplan. Det kan röra sig om allt möjligt, som byggprojekt, hydroponisk odling, batteribyggen, att bygga elfordon med mera. Dessutom är jag stort fan av återbruk och att hitta nya sätt att använda och återanvända material, vilket speglar mitt intresse för hållbarhet och mitt Småländska ursprung.

Har du några visdomsord, mantran eller liknande att dela med dig av?


En princip som jag värdesätter är att alltid vara öppen för ny kunskap och att ha en nyfiken inställning. Jag tror på att fortsätta lära mig och utvecklas oavsett var jag befinner mig i livet. Ett citat som inspirerar mig är 'Att lära är att leva.' Genom att omfamna denna inställning kan jag fortsätta att växa och utvecklas, både personligen och professionellt.

Comments


bottom of page