top of page
  • Skribentens bildAnna Hedwall

Anna kommunicerar om energibalans i världen, branschen och i vardagen


Anna Hedwall, marknad och kommunikationsansvarig på PLS Energy Systems

Berätta om vad du arbetar med på dagarna!


Mitt jobb är att ta hand om alla frågor kopplat till marknadsföring och kommunikation, såväl internt som externt. Det kan vara allt ifrån idéstadie till färdigt resultat i form av en broschyr, marknadskampanj, text- och fotoproduktion till hemsida, koncept och budskap med mera. Jag gör jobb för PLS i huvudsak men även för syster- och dotterbolagen 1745 Electric och Gislaved Energipark samt för stiftelsen GREB.Vilka drivkrafter har du och vad blir du motiverad av? Jag blir motiverad av att se positiv förändring. Det jag drivs av är att förvandla ord till handling och budskap till koncept. Rättvisa är i grunden en stor drivkraft, och på lång sikt är min vilja och önskan att bidra till att skapa rättvisa förhållanden för människor.Vad gjorde att just PLS Energy Systems blev ditt val av arbetsgivare? Nyfikenheten på energibranschen har successivt vuxit sig större, inte minst på grund av allmänintresset för en grön omställning. Tillgång till energi är så avgörande för människor världen över och utvecklingen är spännande att följa. PLS vill och kan bli en viktig aktör i att skapa nödvändig förändring till det bättre och det tycker jag är inspirerande.


För en som inte är insatt, hur skulle du beskriva PLS Energy Systems arbete med en mening?


Lösningsorienterat och ödmjukt arbete tack vare ett engagerat team med know how i branschen där viljan att dela kunskap är stor.Finns det några svåra ord, för någon som inte är insatt, som du använder i ditt dagliga arbete som du kan nämna och förklara?


”Målgruppsanpassning” är ett ord jag ofta använder och tänker på i mitt dagliga arbete. Målgruppsanpassning är helt enkelt att paketera kommunikation utifrån en tydligt beskriven mottagare.Många av oss kommer in i ett så kallat ”flow” när vi gör sånt vi tycker är stimulerande och lagom utmanande. När känner du att du kommer in i ett flow och vad gör du då?


Skrivprocessen är det mest kreativa jag kan tänka mig! Då försvinner tid och rum och enbart bokstäverna finns framför ögonen.Vad intresserar dig mest inom energibranschen?


Eftersom jag är relativt ny inom området finns det mycket intressant att lära sig mer om. Just nu är jag inriktad på att lära mig mer om vilka tjänster som finns inom energilagring.Vi människor är mer än det vi arbetar med. Vad intresserar du dig för när du inte arbetar?


Just nu är mitt stora intresse att upptäcka livet och utforska saker tillsammans med mina barn och sambo. Vi försöker ägna oss åt olika saker beroende på årstid. Mina förslag är oftast utomhusaktiviteter, det kan vara allt ifrån blåbärsplockning och löpning på sommaren till skidåkning på vintern.Har du några visdomsord, mantran eller liknande att dela med dig av?


Jag tror på energibalans, att den energi du lägger in i något, den får du tillbaka i någon form, vid någon tidpunkt!
Comments


bottom of page