top of page
  • Skribentens bildAnna Hedwall

Mikael projektleder våra energiprojekt på plats och från kontorsstolen


Mikael Palmquist, projektledare PLS Energy Systems


Berätta om vad du arbetar med på dagarna!


Jag som projektledare jobbar med projektörer och utförare med att göra våra energiprojekt till verklighet. Under dagarna innebär det projektplanering med våra projektörer och säljare för att vi ska få rätt material och planering för kommande projekt, sedan beställer jag vårt material vi ska använda. Jag kommer därefter ut på plats med utförare där vi tillsammans genomför detta. Våra energiprojekt är främst inom energilagring som inkluderar solelsproduktion.

Vilka drivkrafter har du och vad blir du motiverad av?


Jag brukar stanna upp i vardagen och tänka: “Wow, tänk att jag får privilegiet att få göra något så spännande och roligt!”. Så känner jag verkligen! Det är väldigt motiverande att få vara i framkant i en bransch i förändring. Jag jobbar som bäst med kollegor och blir väldigt motiverad av att känna att vi alla går mot samma mål, när allt går framåt.


Vad gjorde att just PLS Energy Systems blev ditt val av arbetsgivare?


Bengt Palmquist är min far så det är självklart för mig att arbeta nära min familj. Om jag inte hade haft den kopplingen hade jag sagt följande: Det är enkelt att välja ett bolag där man som individ kan göra skillnad och få vara med på resan i framkant för att utveckla energibranschen.


För en som inte är insatt, hur skulle du beskriva PLS Energy Systems arbete med en mening?


Personligt.


Finns det några svåra ord, för någon som inte är insatt, som du använder i ditt dagliga arbete som du kan nämna och förklara?

Jag arbetar mycket med solpaneler så lite branschuttryck därifrån kommer här:Rails


En profil i vanligtvis aluminium som själva solpanelerna monteras fast på, med andra ord utgör rails ramverket under en solpanelsanläggning.

MC4-kontakt


MC4-kontakt är ett kontaktdon som används för att koppla samman solpaneler eller andra komponenter med en solpanelsanläggning.

Växelriktare

Det är en maskin i en solpanelsanläggning som omvandlar likström från solpaneler till växelström så de kan användas i fastigheter.


Många av oss kommer in i ett så kallat ”flow” när vi gör sånt vi tycker är stimulerande och lagom utmanande. När känner du att du kommer in i ett flow och vad gör du då?


Jag är i flow när jag gör olika typer av uppgifter. Jag är tacksam över att jag både jobbar på kontor och på plats för det gör att min vardag aldrig blir enformig eller tråkig. Jag får flow av att ha ett mångsidigt arbete.


Vad intresserar dig mest inom energibranschen?


Jag tycker det är intressant med batteriutvecklingen i kombination med förnyelsebar energi.

Vi människor är mer än det vi arbetar med. Vad intresserar du dig för när du inte arbetar?


Jag bor på en liten gård och största delen av min fritid går till att renovera/förbättra gården och där ligger mina intressen också. Det är roligt att få lära sig nya saker med allt vad en gård innebär.

Har du några visdomsord, mantran eller liknande att dela med dig av?


Var positiv, det är aldrig fel!

Comments


bottom of page