top of page
  • Skribentens bildAnna Hedwall

Terje möjliggör bra kod och mjukvara för våra energilager


Terje Sjömark, mjukvaruutvecklare på PLS Energy Systems

Berätta om vad du arbetar med på dagarna!


Jag arbetar som mjukvaruutvecklare för våra energilager.Vilka drivkrafter har du och vad blir du motiverad av?


Min drivkraft och motivation ligger i att hjälpa till med att lösa problem.

Vad gjorde att just PLS Energy Systems blev ditt val av arbetsgivare?


Fick jobberbjudandet efter att ha jobbat som deltidskonsult i ca två år.

För en som inte är insatt, hur skulle du beskriva PLS Energy Systems arbete med en mening?


Svårt, företaget tangerar många spännande områden!Finns det några svåra ord, för någon som inte är insatt, som du använder i ditt dagliga arbete som du kan nämna och förklara?


Det finns många ord inom mjukvaruutveckling som är välkända för programmerare men okända för andra. Mjukvarukod är exempelvis ett digitalt språk som är en förutsättning att förstå inom mitt jobb.Många av oss kommer in i ett så kallat ”flow” när vi gör sånt vi tycker är stimulerande och lagom utmanande. När känner du att du kommer in i ett flow och vad gör du då?


Det händer i stort sett varje dag att man sjunker in i uppgiften och tiden bara flyger i väg. Viktigt att man har tänkt igenom allt och samlat nödvändig information på förhand, innan man påbörjar uppgiften.Vad intresserar dig mest inom energibranschen?


Också en svår fråga, mitt huvudsakliga mål är att kunna göra skillnad med hjälp av min kompetens inom mjukvaruutveckling.Vi människor är mer än det vi arbetar med. Vad intresserar du dig för när du inte arbetar?


Mina hobbys som är programmering, elektronikkonstruktion och elektronikreparation.Har du några visdomsord, mantran eller liknande att dela med dig av?


Allt går om man vill.

bottom of page