top of page
  • Skribentens bildAnna Hedwall

Vår vd Bengt berättar om drivkrafterna bakom PLS Energy Systems


Profilbild Bengt Palmquist, vd för PLS Energy Systems.
Bengt Palmquist, vd för PLS Energy Systems.


Berätta om vad du arbetar med på dagarna!


Jag är vd för PLS Energy Systems och tillika ansvarig för verksamheten. Vi är på stark framfart med företaget, vilket innebär många kontaktytor och parallella projekt, som gör att arbetstempot för mig genomgående är högt.Vilka drivkrafter har du och vad blir du motiverad av?


Energifrågan i sin helhet kring dagens och framtidens elförsörjning är en stor drivkraft, att vara med att göra skillnad likaså.Vad gjorde att just PLS Energy Systems blev ditt val av arbetsgivare?


Som en av grundarna tillsammans med Fredrik Stigebrandt blev valet självklart. Tillsammans har vi viljan och drivkraften att bedriva denna typ av verksamhet.För en som inte är insatt, hur skulle du beskriva PLS Energy Systems arbete med en mening?


PLS står för powering longterm solutions vilket beskriver vårt uppdrag väl.

Vi vill profilera oss som ett innovativt företag som löser kundens behov inom energiområdet.Finns det några svåra ord, för någon som inte är insatt, som du använder i ditt dagliga arbete som du kan nämna och förklara?


Ja, det dyker ofta upp många ord som slutkunden inte alltid känner till. Särskilt eftersom vår ambition är att utveckla nya lösningar och tjänster som kan anpassas till den så kallade frekvensmarknaden (läs intervjun med Alexander som berättar mer om frekvensmarknaden).Många av oss kommer in i ett så kallat ”flow” när vi gör sånt vi tycker är stimulerande och lagom utmanande. När känner du att du kommer in i ett flow och vad gör du då?


När man har löst en kunds behov där prioriteringar för både ekonomi och hållbarhet uppfylls.Vad intresserar dig mest inom energibranschen?


Eftersom energilagring är en avgörande faktor för ett balanserat elsystem finns mitt största intresse där.Vi människor är mer än det vi arbetar med. Vad intresserar du dig för när du inte arbetar?


Familjen är viktig och min ambition är att bidra till att barn och barnbarn får hopp för framtiden i en turbulent värld.


Har du några visdomsord, mantran eller liknande att dela med dig av?


Allt vad du vill att människor ska göra för dig, gör det för dem! Svårt att hålla men en bra utgångspunkt.Comments


bottom of page